KULL30

William Aarsland, william@bas.org, 90602366 / Espen Folgerø, ef@opaform.no, 90615713

LITT GENERELL INFO, PÅMINNELSE & OPPFORDRING



Dere får skriftlige personlige tilbakemeldinger med en gang Trudi oppgavene er avsluttet. Tilbakemeldingene kommer på dette tidspunktet av taktiske årsaker; de er først og fremst ment som en oppsummering og en påminnelse av de tilbakemeldinger dere har fått på prosjekter og individuelle samtaler muntlig. De kommer nå for å minne dere på noen styrker og svakheter vi mener dere bør være oppmerksomme på i arbeidet med bofellesskap: det siste individuelle proskjekterinngkurset før eksamen. Tilbakemeldingene er i liten grad ment å være en indikator på om dere ligger godt eller dårlig an i forhold til eksamen; men fokuserer på momenter vi mener det er viktig at dere jobber videre på med tanke på deres videre utvikling.


Fra individuelle samtaler kan vi kort oppsummere tre ting som er interessant for klassen å vite:

veldig mange klager på dårlige arbeidsforhold grunnet mye sosial omgang på salen; oppfordrer dere til å ta lunsj i kantina og holde utenomsportslig aktivitet på et minimum i klasserommet.

den faglig diskusjon foregår i mindre grupper heller enn i plenum. Det er veldig bra at de kommer og at de blir flere. Samtidig vil vi oppfordre dere til å løfte frem og ta initiativ til plenumsdiskusjoner og å være aktive når disse dukker opp; ta gjerne utgangspunkt i det dere har diskutert i mindre grupper og lag samlinger av ulike slag hvor dette tas opp. Det er svært viktig å beherske den muntlige delen av faget og å finne en arena for å utvikle seg sammen: det får alle igjen for.

Veldig mange rapporterer at klassemiljøet og det faglig samhold/utviklingen er blitt veldig bra den siste tiden. Dette har vi også merket og dere kan notere stor fremtidsoptimisme fra lærernes side med tanke på dere som klasse.


Noen andre punkter:

Vi har ikke lykkes å få på plass Rhino kurs og kurs i andre dataverktøy gjennom andre studenter. Vi har derfor fått i stand et interaktivt læringsverktøy (LYNDA.COM) som straks skal være på plass. Dette skjer i regi av Line. Her kan alle få et eget brukernavn og følge grundige innføringsvideoer i alle relevante dataverktøy.


Vi har fulgt opp tilbakemeldinger fra klientkurs omkring informasjonsflyt og usikkerhet rundt sentrale oppgaver. Så dette skal bli bedre. Samtidig vil vi igjen understreke viktigheten av at dere i møte med fremtidige situasjoner dere opplever som uavklarte ikke reagerer med å miste motet eller bli frustrerte på lite konstruktive måter. Arkitektyrket i praksis betyr i svært mange sammenhenger at man inngår i samarbeid hvor roller er uavklarte. Den som omfavner dette aspektet vinner. Andre aktører på byggeplasser og i prosjektadm er raske med å skylde på andre med en gang ting ikke går smertefritt, og bruker til og med mye av tiden sin på å sikre seg denne muligheten, heller enn å bidra inn i et prosjekt. På en ordinær byggeplass er det til stadighet murring og klaging på de andre utførende og på prosjekterende som stort sett er dumme i hode i følge hverandre (smilefjes): Vi som arkitekter kan gjerne påpeke feil og bidra til løsninger, men vi kan aldri være en del av dette problemfokuserte laget: vi utnytter muligheten som oppstår når noe er uavklart eller ikke løst og gjennom dette dikterer vi løsningene.


Vi har en fantastisk flott portal på fisketorget, men vi noterer lite fremgang når det gjelder ferdigstilling av byggeprosjekter forøvrig. Spesielt eikestokken er viktig å få tatt så snart som overhodet mulig; kvaliteten på emnene vi kan håpe på å få ut synker stadig. Koordiner med Henrik og meld tilbake.


Det er flere som melder om nerver i forbindelse med eksamen. Vi har snakket med Nikolina og Jostein i 3. klasse om de kunne tatt i mot en mindre gruppe og samtale litt omkring hva dere kan vente dere. De venter på å bli kontaktet av dere. I tillegg kan dere ta kontakt med Espen eller William når som helst for å snakke om f.eks eksamensnerver.

Lykke til med Bofellesskap,

Espen & William