KULL30

William Aarsland, william@bas.org, 90602366 / Espen Folgerø, ef@opaform.no, 90615713

BYGGING 2017


I ÅR SKAL VI BYGGE 2 PROSJEKTER. 

Allikevel starter vi med å videreutvikle 3 prosjekter. 

Vi trenger en felles liste fra klassen over hver enkelt students ønske for prosjekt. 
I tillegg må hvert av de 3 prosjektene etablere en administrasjonsgruppe som tar på seg et ekstra ansvar for fremgangen i prosjektet, delegering av oppgaver og kommuniskasjon med resten av gruppen. SVARFRIST ONSDAG 08.02 KL 16.00

Arbeidet med utviklingen av prosjektene begynner med en gang administrasjonsgruppene er opprettet, og dette arbeidet må ses på som et tillegg til annet arbeid på skolen. Det kvalifiserer ikke på noen måte til fritak fra andre kurs, men er meget god læring og en unik sjanse økt erfaring. 

Mer informasjon på hvert av prosjektene finner dere under. 

HVILKET PROSJEKT ØNSKER DU Å DELTA PÅ?
ØNSKER DU Å VÆRE DEL AV ADMINGRUPPEN PÅ VALGT PROSJEKT?



1. RAUDMELEN
I Klimakammer har vi, i samarbeid med Balestrand kommune fått muligheten til å bygge på Raudmelen. Dette er en såpass unik mulighet at vi ønsker å gripe sjansen. Det å prosjektere og å bygge et såpass krevende prosjekt i løpet av ett skoleår byr på visse utfordringer, for oss, men også for kommunen som må søke midler, tillatelser osv. Derfor kan vi enda ikke med 100% sikkerhet si at det blir bygging på Raudmelen, men at det mest sannsynlig, med god innsats av dere studenter og kommune kommer til å bli et flott prosjekt som står ferdig i løpet av sommeren 2017. Balestrand kommune har stor tro på dette prosjektet og strekker seg langt for å muliggjøre bygging. Derfor prioriterer vi prosjekt Raudmelen som det prosjektet vi bygger fra Klimakammer, hvis vi får tillatelse til bygging i vår.

VALGT PROSJEKT TIL VIDERE UTVIKLING:
Tord Træen

TILLEGGSINFORMASJON:
I hovedsak bygges prosjektet på BAS i byggeperioden på 4 uker med mulighet for å bruke deler av påsken. Oppføring og ferdigstilling på Raudmelen vil skje en gang i løpet av sommerferien (med lengde ca 1 uke +). Som dere ser krever prosjektet innsats og en stor dose fleksibilitet i form av reise og tidsbruk.


2. MOBIL BADSTU
Med visshet om at ingenting er 100% sikkert, så videreutvikler vi også mobil badstu. Dette er et spennende prosjekt med stort potensiale, både som badstu, et verktøy for å diskutere byutvikling og et instrument for å etablere nye offentlige møtesteder. Dette prosjektet vil i så måte ikke føles som en reserveløsning om det ikke skulle bli bygging på Raudmelen og trengs derfor å videreutvikles på lik linje med Raudmelen allerede fra starten av.

VALGT PROSJEKT TIL VIDERE UTVIKLING:
Svein Erdogan

TILLEGGSINFORMASJON:
Bygges på BAS og ferdigstilles i løpet av byggeperioden på 4 uker med mulighet for å bruke deler av påsken.


3. TAKHAGE
Klientkurset skal med stor sikkerhet bygges, og prioriteres derfor som ett av to byggeprosjekter.
Her trenger vi også fortgang i videre prosjektering, kommunikasjon med klientene og planlegging.

VALGT PROSJEKT TIL VIDERE UTVIKLING: 
Thea Lindseth

TILLEGGSINFORMASJON:
All bygging og prosjektering skjer på BAS og på Landås i god dialog med klientene. Et viktig prosjekt med god læring og stort potensiale.


Espen, Susanne & William