KULL30

William Aarsland, william@bas.org, 90602366 / Espen Folgerø, ef@opaform.no, 90615713

SISTE FASE KLIMAKAMMER

Siste fase innebærer et taktskifte på den måten at vi må fokusere mer på detaljering og fremstilling av prosjektene heller enn romlige undersøkelser. Dette gjøres mest hensiktsmessig gjennom å foreta et kontant skifte, hvor tidligere prosesser foreløpig avsluttes. Første skritt i denne avslutningen blir å oppsummere prosjektene i detaljerte snitt. 
For mange vil dette oppleves som en prematur avslutning av pågående prosess. Mye tid er imidlertid brukt i denne fasen, og de av dere som opplever det slik har mest sannsynlig mer å hente på å skaffe avstand til egen prosess gjennom denne formen for oppsummerende detaljering, for så å heller vende tilbake til romlige undersøkelser gjennom andre verktøy enn detaljerte snitt.
Detaljerte snitt vil være sentralt i fremstillingen av alle prosjekter, og er det knytter seg høye forventninger til disse. Finne en balanse mellom detaljering, rom, materialfremstilling og visning av terreng og klima.
Felles for Raudmælen- og Vidden prosjektene er at alle skal ha med en vind i sine snitt. Vinden skal vises som en kvalitet på utsiden og arkitekturen skal være tydelig på hvordan denne vinden håndteres.
Alle kal vise hva som er inne og hva som er halvklimatisert (og da på hvilken måte) og hva som er ute (med de vind/vær forhold som er ute)
Badstu skal vise i sine snitt hvordan de jobber med lys. Og må vise minst en konkret situasjon i sine snitt.
 
Ola Roald kommer ikke på fredag. Vi har fått inn Sigurdur som erstatter: han kommer torsdag ettermiddag og blir også med dere på veiledning på fredag.
Eiliff blir med og veileder i dag onsdag. Espen Veileder også i dag.
Videre er det satt opp i planen de dager med veiledning. 
 
Utstilling:
 
Minst 40% av utstillingen skal i flate/omfang være dedikert til prosess.
Vi har fått lov til å bruke utsillingslokalene fra del GG hel frem til endelig GG- Finn en struktur som fungerer for alle: ikke heldig med en hel gruppe på messaninen.
Deadline for ferdigstilling av utstilling er klokken 22:00 dagen før GG. Gjennomgangsdagen er er veldig viktig del av læringen: utav respekt for klassekamerater og med tanke på å få best mulig utbytte og diskusjoner skal alle stille uthvilt.